Papperskorgar och skräp

Det ska vara enkelt att göra sig av med skräp på rätt sätt.

Det är viktigt både för miljön och för att vi ska hålla kommunen fin och ren. Det är kommunen som har hand om att hålla rent på gator, torg och allmänna platser. Du som fastighetsägare har ansvar för din tomt och gångbanan utanför.

Många papperskorgar för ditt skräp

Det är förstås enklare för dig att slänga ditt skräp om du snabbt kan hitta en papperskorg eller en soptunna. Därför finns det många soptunnor och papperskorgar i Hörby kommun. Vi jobbar ständigt med att kontrollera om det behövs fler papperskorgar eller om någon behöver flyttas. Om du känner att du saknar en papperskorg på ett ställe, så hör gärna av dig till oss. Det gäller även om du ser att en papperskorg är trasig.

För dig med hund

Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt för dig att städa upp efter din hund. Därför har vi gratis hundbajspåsar vid ett tjugotal platser runtom i kommunen. Det finns också hundlatriner på platser där många brukar gå förbi med sin hund.

Alla måste hjälpas åt

Vi måste alla hjälpas åt att hålla rent och snyggt på våra gator och torg. Det gör det mer trivsamt att vara i Hörby för både invånare och besökare.

Vi måste också se till att vara rädda om papperskorgarna och soptunnorna. En papperskorg för offentlig miljö kostar mellan 5 000 och 10 000 kronor, och en trasig papperskorg innebär dessutom att nästa person får svårare att göra av med sitt skräp.

Fick du hjälp av informationen på sidan?