Lekplatser

På lekplatsen finns rum för både lek och fantasi. Här kan barnen träffa kompisar, röra på sig och få frisk luft.

Hörby satsar på lekplatser som ska vara både roliga, inspirerande och säkra. Vissa lekplatser är lite större, och andra är mindre. Men meningen är att alla lekplatser ska kännas roliga att leka på och sätta igång fantasin.

Lekplatserna ligger ofta nära grönområden, där det finns plats att spela fotboll eller brännboll eller leka andra lekar som kräver lite mer utrymme. För den som vill fylla på energin med en medhavd matsäck finns oftast picknickbord och stolar precis bredvid.

Lekplatser för små och stora barn

Hörby kommun arbetar aktivt med att rusta upp alla lekplatser för att de ska vara hela och säkra. Vi vill att det ska finnas flera olika sorters lekplatser med olika teman och innehåll, så att det ska finnas något för alla barn.

Barn i olika åldrar leker på olika sätt. Vissa lekplatser är speciellt anpassade för barn i en viss ålder, men många av dem är också gjorda för att barn i alla åldrar ska kunna leka där.

En plats att mötas på

Lekplatsen är en mötesplats för alla barn som bor i närheten. Men den kan även vara ett ställe där du som är föräldraledig kan sitta ner och byta erfarenheter med andra föräldrar.

Var med och påverka

När kommunen planerar större förändringar på en lekplats bjuder vi in till dialog med er som bor i området. Det är viktigt för oss att ta emot era önskemål och få reda på vad som kan bli bättre. När den nya lekplatsen är klar bjuder vi in till ett invigningskalas för att fira.

Säkerhet

Vi vill att miljöerna där barnen leker ska vara både säkra och inspirerande. Därför gör vi besiktningar på lekplatserna enligt en särskild standard. Dessutom har vi tillsyn av lekplatserna varje vecka.

Felanmälan

Om du ser något som är trasigt är vi tacksamma om du felanmäler det till oss. Din anmälan hjälper oss att hålla barnens mötesplatser hela, rena och fina.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.