Källhaga

Källhaga

Källhaga är ett särskilt boende för dig som har en demensdiagnos.  

Lägenheterna varierar i storlek och utseende och ligger i markplan med tillgång till trädgård  och utevistelse. Du får själv möblera din lägenhet, men säng ingår.

När du flyttar in får du erbjudande om en kontaktman som värnar om och gör det lilla extra för dig. Vi erbjuder dig en meningsfull vardag, där vi planerar aktiviteter utifrån dina intressen och behov. Vi tycker att det är viktigt att du kan påverka och vara delaktig i din vardag.

Måltider 

Måltiden är en social aktivitet som vi värnar om. Den bidrar till hälsa och välbefinnande. Måltidsmiljön är lugn och fin, och måltiden får gärna ta tid. Vi är också måna om att fira högtider genom till exempel att duka fint och pynta. 

Personal

Omvårdnadspersonal och sjuksköterska finns på boendet dygnet runt.  Ansvarig läkare samt sjukgymnast, fysioterapeut och arbetsterapeut finns att tillgå.

Aktiviteter 

På Källhaga har vi många aktiviteter. Löv på det magiska bordet.jpg

Bland annat det Magiska bordet, där våra boenden får möjlighet att delta i olika spel som projiceras på ett bord. Spelet är en holländsk innovation, Tovertafel, som betyder det magiska bordet. 

 

 

Resa till Österrike 1.jpg

 

 

Våra boende kan också följa med på en resa till Österrike, genom att se på film.

 

Kontakta oss!
Källhaga

Adress
Byggmästaregatan 14
242 31 Hörby
 
Västglimten
Tfn: 0415- 37 82 56
 
Östglimten
Tfn: 0415- 37 82 57
 
Höstsonaten
Tfn: 0415- 37 81 56
 
Vårsonaten
Tfn: 0415- 37 82 58

Enhetschef

Kristina Nordquist
Tfn: 0415- 37 81 50