Dagverksamhet

Källan och Lyktan är två dagverksamheter som vänder sig till dig som är äldre och bor hemma. För att få delta i dagverksamhet måste du ansöka om detta hos Myndighetsenhetens Mottagning.

Det finns två olika sorters dagverksamhet för äldre i Hörby. Tre dagar i veckan har vi dagverksamhet för personer med demens. Två dagar i veckan har vi verksamhet för att bevara de färdigheter du har.

Dagverksamheten finns till för att du ska kunna vara med på aktiviteter och få sysselsättning. Dessutom arbetar vi för att du ska kunna bo kvar hemma, där du är van att bo.

Dagverksamheten innebär också att anhöriga får en möjlighet till avlastning.

Vardagliga aktiviteter

På dagverksamheten strävar vi efter att alla ska få den hjälp som just hon eller han behöver, och för att du som är äldre ska få behålla din integritet. Tillsammans gör vi vardagsaktiviteter som tidningsläsning, bingo, gymnastik och andra aktiviteter. Vi har också nära kontakt med och stöd till anhöriga.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.