2016-05-17

Extra satsning på Ung scen

Anton Svensson och Margarita Kradjian

​I år satsar Hörby KulturKalas på ett nytt koncept med Ung scen. Ungdomarnas egen samlingsplats där de själva fått utforma programmet.

Hörby KulturKalas 24 majDen 24 maj bjuder Hörby in till KulturKalas. 13 år i rad har vi kunnat bjuda Hörby och alla andra gäster på en sprakande kulturfest.

Tack vare samarbetet med KulturKalasets partners är festen gratis för alla besökare!

Premium partner och de som funnits med i alla år, är Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanken Skåne.

Deras stöd gör att vi kan bjuda på de rikskända artister som förgyller KulturKalaset varje.

I år gör Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanken Skåne dessutom en extra satsning på våra ungdomar.

Mitt i festområdet

Ung scen är ungdomarnas egen samlingsplats. Den kommer att finnas mitt i festområdet, längs Nygatan mitt emellan Nya och Gamla torg. Här har ungdomarna fått fria händer att utforma programmet och det blir allt från uppträden, DJ, tävlingar och graffitiskola.

Per-Olof Ågren, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, betonar att stiftelsen ser det som en viktig uppgift att stötta den bygd man verkar i, och framför allt då att satsa på barn och ungdomar.

- Vi vill ge tillbaka till bygdens ungdomar. Vi har alltid satsat mycket på idrott och fritid, men även kulturen är viktig, och då är KulturKalaset perfekt att vi engagerar oss i. I år satsar vi lite extra på ungdomarna, genom att vi möjliggör Ung Scen, som är hörbyungdomarnas alldeles egen arena på KulturKalaset.

Valde Allyawan

Ungdomarna har också, precis som förra året, fått bestämma vilken artist som ska uppträda på Gamla torg klockan 21.00. Med stor majoritet valde de rapartisten Allyawan.

- Ung Scen är så mycket mer än en scen, ett helt område som vi fyller med aktiviteter hela kvällen. Aktiviteterna riktas mest till ungdomar – men självklart är alla välkomna, säger Anton Svensson, 19, som tillsammans med Margarita Kradjian, 18, är ungdomskoordinatorer för projektet.

- Vi har fått forma området som vi vill och aktiviteterna är gratis, precis som resten av Kulturkalaset.

Ung Scen kan genomföras tack vare Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, ägare till Sparbanken Skåne, i samarbete med Aktivitetshuset, ABF och Hörby Ungdomsstyrelse.

Tack till våra partners!

KulturKalaset arrangeras av Hörby kommun i samarbete med Lions Club. Premium partners är Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanken Skåne. Huvudpartners är Fulltofta Slotts Event AB och Euro Finans AB. Guldpartner är Hörby Bil, artistpartners Häggenäs Sjukhem och Hörbybostäder, och teknikpartner är Teleservice Skåne AB. Många fler lokala företag stöttar KulturKalaset 

Dela på Facebook Tweet
Dela
Hörby KulturKalas 25 maj
Läs mer om vår kulturfest!