Energirådgivning

Hörby kommuns energi- och klimatrådgivare hjälper dig som vill minska kostnaderna för el och uppvärmning.

Energi- och klimatrådgivningen är ett samarbete med Hörby, Höörs och Sjöbo kommuner. Alla som bor i kommunerna och vill minska energiförbrukning eller klimatpåverkan är välkomna att boka tid kostnadsfritt.

Förbered dig för mötet

Om du vill ha rådgivning kring elförbrukning är det bra om du med dina fakturor så att rådgivaren kan se antalet kilowattimmar. Om du funderar på att byta uppvärmningssystem behöver rådgivaren veta hur stor yta som ska värmas upp, hur gammalt huset är och vilken sorts isolering och fönster det har.

Rådgivaren finns säkrast i kommunhuset på Ringsjövägen 4 på måndagar och tisdagar, men eftersom hon jobbar i tre olika kommuner är det säkrast att boka in ett möte i förväg. Du kan boka en tid hos rådgivaren antingen i kommunhuset eller via telefon. Rådgivaren genomför tyvärr inte hembesök hos privatpersoner.

För företagare

Du som är företagare kan få hjälp med rådgivning. Det kan bland annat hjälpa dig att bli medveten om onödig energiförbrukning och få tips på energisnål teknik.

Det finns stöd att söka hos länsstyrelsen som motsvarar 30 procent av kostnaden för solceller. Naturvårdsverkets satsning för att minska utsläppen av växthusgaser omfattar bland annat stöd för biogasanläggningar och laddstolpar.

Föredrag

I mån av tid kan rådgivaren hålla föreläsningar om energi. Om du är intresserad av ett föredrag, så bör du ta kontakt med rådgivaren i god tid. Tänk igenom om du vill att föredraget ska handla om ett speciellt ämne, som solceller, belysning eller uppvärmning. Föredraget är kostnadsfritt för arrangören.

Föreläsningar

Föreläsningar anordnas varje år, med möjlighet till fördjupning inom olika områden. Evenemangen publiceras på Hörby.se.

Solceller

Intresset för solceller är stort både hos privatpersoner och företag. Du kan få mer information om solceller och bidrag hos Energimyndighetens solelportalSvensk Solenergi och Solar Region Skånes.

Det finns möjlighet för lantbruks- och trädgårdsföretag att söka stöd som främjar förnybar energi . Mer information om stödet finns på Jordbruksverkets webbplats.

Solkartan är ett webbaserat verktyg som du kan använda för att beräkna solpotentialen för din fastighets hustak. Solkartan är ett erbjudande till fastighetsägare i Hörby kommun och har tagits fram i samarbete med Kraftringen.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.