Budget- och skuldrådgivning

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter under en kortare eller längre period av sitt liv. Vi vill att så många som möjligt får tryggheten i en ordnad ekonomi, och därför har vi en aktiv budget- och skuldrådgivning.

Bor du i Hörby kommun och har problem med din ekonomi? Då har du möjlighet att få gratis ekonomisk rådgivning.

Det här kan du få hjälp med:
  • att strukturera din ekonomi
  • att göra upp en budget för ditt hushåll
  • att se över din skuldsituation
  • att förmedla kontakt med Kronofogdemyndigheten, banker med flera
  • att upprätta betalningsplaner
  • att ansöka om skuldsanering.

Sekretess

Det du berättar för oss inom socialtjänsten hanteras enligt lagen om sekretess. Det innebär i de flesta fall att det du berättar stannar mellan oss, att dina uppgifter inte lämnas ut till obehöriga och att dokumenten med dina uppgifter förvaras så att inga obehöriga kan komma åt dem. Men det finns undantag från sekretessen. Om vi till exempel får reda på att ett barn utsätts för brott är vi skyldiga att berätta det för polisen.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Om du vill ha personligt svar, så behöver du också ange din epostadress. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.