Gör en insats för barn

Har du funderat på att öppna ditt hem för ett barn? Hörby kommun söker familjehem!

Vi har flera barn som väntar på att få flytta till engagerade familjer med känslomässigt utrymme som vill bli familjehem.

Grundförutsättningar för att bli familjehem

Det finns några grundförutsättningar du eller ni behöver ha för att kunna bli familjehem. De är:

• En trygg och stabil livssituation.
  • Tid och engagemang för ett barn i familjen.
  • Barnet ska kunna erbjudas ett eget rum med fönster.
  • Stabil ekonomi.
  • Sysselsättning – du ska alltså inte vara arbetslös eller långtidssjukskriven.
  • Tryggt och stabilt nätverk.
  • Du eller ni ska vara ca 30- ca 65 år.
  • Erfarenhet av barn; egna eller andras.
  • Tala och förstå svenska obehindrat.
  • Inte ha hemmavarande barn som är under 3 år.

Bli familjehem!

Om du är intresserad av att bli familjehem behöver du anmäla ditt intresse. När vi får din anmälan gör vi en förhandsbedömning och gör kontroller i olika register. Vi erbjuder våra familjehem fortlöpande föreläsningar, utbildningar, fortbildningar samt regelbunden och tät handledning.

Om du bedöms som lämplig att vara familjehem gör vi en utredning inför varje placering av ett barn. När barnet har flyttat in hos dig kommer du att få gå grundutbildningen för familjehem ”Ett hem att växa i”.

Intresserad av att bli familjehem? – Gör en intresseanmälan genom att klicka här (Familjehem Sverige)

Ersättning utgår ifrån SKR:s riktlinjer (Sveriges Kommuner och Regioner)

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

annika.martensson@horby.se     ewa.mellerstrom@horby.se

Testa dig själv- Är du en familjehemsförälder? Klicka här för att komma vidare till testet

Vill du läsa mer om vad de olika uppdragen innebär, finns information på Socialstyrelsens webbsida Min insats. Här kan du också se filmer där människor berättar vad det innebär att göra en insats i olika roller, som bland annat jourhem och god man.