​Kost

Maten på Trollbäcken är vällagad, näringsrik och god. Alla måltider tillagas i förskolans eget kök, där kokerskan följer matsedeln som är framtagen av kommunens kostenhet. Råvarorna som används är av god kvalitet, och vi tillagar det mesta från grunden på delvis närproducerade produkter.

För att värna om miljön arbetar vi aktivt med att minska matsvinnet. Vi använder ekologiska produkter i den mån det går, och väljer råvaror efter säsong. Köttet vi använder kommer från Strömbecks gårdsslakteri. Vi använder svensk fågel, och fisken är MSC-märkt. Frukt, grönsaker, ägg och mejeriprodukter är oftast ekologiska och Fairtrade-märkta.

Förskolans kokerska deltar när förskolans utvecklingsgrupp har möte, för att vi tillsammans hela tiden ska arbeta för att förbättra kvaliteten på maten och matsituationerna.

Barnen får frukt vid totalt tre tillfällen under dagen, och till lunchen finns det flera variationer på grönsaker. Pedagogerna äter tillsammans med barnen som förebilder för hälsosamma matvanor och lägger stor vikt vid att skapa matsituationer som erbjuder lugn och ro, samtal och gemenskap.