E-faktura, autogiro och digital brevlåda

Du har möjlighet att betala avgifter till kommunen med autogiro och e-faktura. Här kan du läsa mer om hur du gör.

E-faktura

error_outline

Autogiro

Fakturor för barnomsorg, äldreomsorg eller handikappomsorg kan du betala via autogiro. Då betalas dina räkningar automatiskt på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på ditt konto.

Så här ansluter du dig

Det finns två sätt att ansluta dig till autogiro:

  1. Anslut dig i internetbanken. Gå till menyn med autogiro och följ sedan instruktionerna.
  2. Fyll i ett formulär och signera med e-legitimation:
    Barnomsorg
    Äldre- och handikappomsorg

Digital brevlåda

Du som vill kan få dina fakturor från Hörby kommun i din personliga digitala brevlåda. Allt du behöver göra är att anmäla dig till någon av de digitala brevlådor som finns och säkert logga in med din e-legitimation, till exempel mobilt bank-id. Att ha en digital brevlåda är kostnadsfritt för dig som privatperson.
En digital brevlåda är ett säkert och miljövänligt sätt att ta emot post från kommuner och myndigheter. Inga papper eller kuvert behöver delas ut i fysiska brevlådor eller -inkast.
Din post kommer fram snabbare och säkrare. I en digital brevlåda samlas all din post från myndigheter och kommun på ett och samma ställe och du kommer åt den genom att logga in, var du än befinner dig.

Vad krävs för att få din post digitalt?

Du behöver vara anmäld till någon av de digitala brevlådor som finns, till exempel Min Myndighetspost, Kivra eller E-boks, men det spelar ingen roll till vilken. Läs mer och välj på webbsidan: www.minameddelanden.se

Vad händer om du redan nu får dina fakturor till din internetbank?

Om du är anmäld till e-faktura via din internetbank så kommer dina fakturor att skickas dit som vanligt.

Måste jag skaffa en digital brevlåda för att få mina fakturor?

Nej, om du varken har e-faktura eller digital brevlåda så kommer du att få din faktura i brevlådan, precis som tidigare.

Behöver du ytterligare information?

  • Välkommen att kontakta Hörby kommuns Ekonomiavdelning via kommunens växel 0415-37 80 00 eller e-post: ekonomi@horby.se.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?