Visioner och framtidsidéer

Kommunfullmäktige beslutar om en vision för Hörby kommun. Den visar hur de ledande politikerna tänker sig att Hörby ska se ut i framtiden.

Vision Hörby 2020

  • Hörby – den djärva, växande kommunen i Skåne
  • Ledande inom utbildning, service och företagsamhet
  • Har nära till allt, bra boende och härlig miljö

Det goda livet har sin hemvist i hjärtat av Skåne

Hörby är kommunen som bjuder på det lilla extra, nära till staden men med grönska och natur runt hörnet.

I en mylla där företagsamhet spirar, kunskap och bildning aktas högt och omtanke sitter i förarsätet, reser sig en förebild bland Sveriges kommuner.

Hörby attraherar allt fler. Hörby har för många blivit ett självklart val för en hållbar och balanserad livsstil, mellan stadens puls och naturens välbehag, mellan aktiviteter för såväl unga som äldre. Hörby drar även till sig gäster som söker natursköna upplevelser och unika attraktioner.

Genom sitt attraktiva läge, sin goda service, prisvärda boende och med mod att utmana och förändra bilden av vad kommuner kan åstadkomma, dras många till Skånes gröna mitt.

Människor som tillsammans skapar jobb, arbetstillfredsställelse, upplevelser och kunskap, finns det många av i Hörby. Kommunen har ständig dialog med företagare och entreprenörer. Det är grundförutsättningarna för ett levande och växande närings- och arbetsliv i kommunen.

Vägarna och sätten att ta sig till och från Hörby är många och bra. Hörbys centrum bjuder på ett rikt affärsutbud. Såväl Hörby som de mindre tätorterna växer och utvecklas. Hörby är en självklar anhalt för de som vill se och uppleva något av det lilla extra. Hörby är kommunen som vill och vågar mer.

Fick du hjälp av informationen på sidan?