Vallgården

Vallgården är ett särskilt boende som ligger mitt i centrala Hörby.

På Vallgården finns 30 lägenheter fördelat på två våningar. Lägenheterna är av varierande storlek, badrummen är rymliga med egen dusch och toalett. Samtliga lägenheter har kylskåp och uttag för kaffekokare. Lägenheterna är utrustade med pentry.

Avdelningarna har gemensamma kök med matsal och vardagsrum, vissa lägenheter har egen uteplats och vissa har balkonger. Boendet har även en stor uteplats på markplan och en stor och härlig balkong på våning två som kan nyttjas av alla. Vallgården är även utrustad med en mer avskild uteplats som erbjuds både boende och anhöriga att nyttja vid exempelvis födelsedagar.

Omsorg och aktiviteter

På Vallgården får alla en kontaktperson vid inflyttningen. Kontaktpersonen har det övergripande ansvaret för att erbjuda en individuellt anpassad omsorg och som värnar det lilla extra om dig. Vi på Vallgården lägger stor vikt vid att du som boende själv ska kunna påverka din vardag och vara delaktig. Vårdplanering och teamträffar följs upp med jämna mellanrum.

Kontinuitet i personalstyrkan är av stor betydelse för ditt välbefinnande och din trygghet. På Vallgården erbjuder vi aktiviteter varje dag och vi är öppna för ditt engagemang och inflytande.

Måltider

Måltidsmiljön än lugn och harmonisk. På Vallgården firas högtider genom till exempel att pynta och duka fint.

Medarbetare

Verksamheten är bemannad dygnet runt och medarbetarna består av undersköterskor, hemvårdare, sjuksköterska och enhetschef. Ansvarig läkare, arbetsterapeut och fysioterapeut finns att tillgå.

Fick du hjälp av informationen på sidan?