Vad är Kulturskolan?

Bor du i Hörby och vill lära dig dans, sång, teater, måleri, film eller att spela ett instrument? Då kanske KulturSkolan är något för dig.

Här finns ett brett utbud av kurser och alla barn är välkomna. Hos oss kan du lära dig kulturämnen både för nybörjare och som en förberedelse till högre studier, såsom musikgymnasium eller folkhögskola. Vi vänder oss främst till barn och ungdomar som är mellan 6 och 19 år, men det finns också vissa kurser för yngre barn och för vuxna.

Vårt uppdrag är att erbjuda ett brett urval av kurser med hög kvalitet. Ett mål vi har är att eleverna ska få inblick i andra konstformer än sin egen, till exempel genom projekt, konserter och andra evenemang.

Våra lärare

På Kulturskolan undervisar lärare med hög kompetens och erfarenhet inom sitt konstnärliga uttryck. Många lärare är själva aktiva utövare av sin konstform som skådespelare, dansare, konstnärer eller musiker.

Var finns vi?

I KulturSkolans två hus i centrala Hörby, på Norregatan 42A och 42B, och i skolor runtom i kommunen. Vi har också viss undervisning på Aktivitetshuset.

Fick du hjälp av informationen på sidan?