Vad är KulturSkolan?

Bor du i Hörby och vill lära dig dans, sång, teater, måleri, film eller att spela ett instrument? Då kanske KulturSkolan är något för dig. Här finns ett brett utbud av kurser och alla barn är välkomna.

Hos oss kan du lära dig kulturämnen både för nybörjare och som en förberedelse till högre studier, som musikgymnasium eller folkhögskola. Vi vänder oss främst till barn och ungdomar som är mellan 6 och 19 år, men det finns också vissa kurser för yngre barn och för vuxna.

Vårt uppdrag är att erbjuda ett brett urval av kurser med hög kvalitet. Ett mål vi har är att eleverna ska få inblick i andra konstformer än sin egen, till exempel genom projekt, konserter och andra evenemang.

Våra lärare

På KulturSkolan undervisar lärare med hög kompetens och erfarenhet inom sitt konstnärliga uttryck. Vi har inget krav på att lärarna ska ha en pedagogisk utbildning, men de flesta av dem har läst pedagogik utöver sin konstnärliga examen. Många lärare är själva aktiva utövare av sin konstform som skådespelare, dansare, konstnärer eller musiker.

Var finns vi?

Våra lokaler finns i KulturSkolans två hus i centrala Hörby, och i skolor runtom i kommunen. Vi har också vissa klasser på Aktivitetshuset.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.