Alfa

På Alfa kan man variera mellan olika uppgifter. Främst jobbar vi med företagsprodukter.

Vi monterar, packar i påsar mm. Beta Media är vår mediagrupp som gör viktiga och roliga saker. Stallgruppen tar hand om hästarna och var tror ni att Coop-gruppen jobbar? Om våra deltagare har energi över kan de hoppa in i vår teatergrupp och ge allt de har. Alfa har nämligen allt.

Alfa blev Hörbys miljöprisvinnare 2016

Hos oss på Alfa är natur och miljö i fokus. Vi på Alfa gör allt vi kan för att hjälpa miljön. Vi plockar skräp utomhus, vi sorterar sopporna, kör till tippen för sopsortering och återvinner värmeljus.

Företagsarbete
Jakob Persson, kund och VD Skötbordspecialisten, berättar:

”Vi på Skötbordspecialisten är mycket nöjda med vårt samarbete med daglig verksamhet Alfa! Vi får hjälp med uppgifter som vi annars skulle ha gjort själva, samtidigt som det känns bra att ge meningsfullt arbete åt andra. Samarbetet har fungerat smidigt och tillfredsställande på alla sätt.”

Vi jobbar med många olika företag som t.ex Distex, Hultén, Orsing, Skötbordspecialisten, SwedSafe, Hörby Bruk, SweVet, Altenstam m.fl. För våra företag packar vi, monterar, klistrar etiketter och återvinner värmeljuskoppar. Ett varierande jobb.

Stallgruppen

En eftermiddag i veckan åker vi till Stall Exet i Äspinge. Där hjälper vi ägare Ingrid med att mocka boxarna, kratta och ge mat och vatten till hästarna. Vi tar också hand om smådjuren såsom kaninerna och marsvinen. Och självklart tar vi där en god fika.

Teatergruppen

Fokus ligger på att ha roligt och allt är okomplicerat. Här kan du uttrycka dig på ditt eget sätt. Vi vänder oss till dig som gillar att dansa, spegla andra personer och ta på sig roliga kläder. Låter det kul? Kom till oss på teatergruppen! Hos oss lyckas du, hos oss kommer du bli en stjärna.

Mediagruppen – Beta Media

Vi är bland annat ansvariga för denna sidan, men detta är andra saker vi gör:

 • fixar olika matsedlar och lönelistor
  har en egen tidning
  jobbar med Widgit (tydliggörande pedagogik)
  hjälper till med sociala medier
  fixar etiketter
  tävlar med E-sports
  fotograferar
  studiebesök

Coop (inställd för tillfälle)

På tisdagar hjälper Coop-gruppen till att packa varor. Coop litar på oss eftersom det är ett viktigt jobb. Fika är självklart inkluderad.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?