Alfa

Alfa

På Alfa kan man variera mellan olika uppgifter. Främst jobbar vi med företagsprodukter.

Vi monterar, packar i påsar mm. Beta Media är vår mediagrupp som gör viktiga och roliga saker. Stallgruppen tar hand om hästarna och var tror ni att Coop-gruppen jobbar? Om våra deltagare har energi över kan de hoppa in i vår teatergrupp och ge allt de har. Alfa har nämligen allt.

Alfa blev Hörbys miljöprisvinnare 2016

Hos oss på Alfa är natur och miljö i fokus. Vi på Alfa gör allt vi kan för att hjälpa miljön. Vi plockar skräp utomhus, vi sorterar sopporna, kör till tippen för sopsortering och återvinner värmeljus.

Företagsarbete

En kund berättar
Återvinning av värmeljus på Alfa

”Vi på Skötbordspecialisten är mycket nöjda med vårt samarbete med daglig verksamhet Alfa! Vi får hjälp med uppgifter som vi annars skulle ha gjort själva, samtidigt som det känns bra att ge meningsfullt arbete åt andra. Samarbetet har fungerat smidigt och tillfredsställande på alla sätt.” – Jakob Persson, VD Skötbordspecialisten

Vi jobbar med många olika företag som t.ex Distex, Hultén, Orsing, Skötbordspecialisten, SwedSafe, Hörby Bruk, SweVet, Altenstam m.fl. För våra företag packar vi, monterar, klistrar etiketter och återvinner värmeljuskoppar. Ett varierande jobb.

Stallgruppen

En eftermiddag i veckan åker vi till Stall Exet i Äspinge. Där hjälper vi ägare Ingrid med att mocka boxarna, kratta och ge mat och vatten till hästarna. Vi tar också hand om smådjuren såsom kaninerna och marsvinen. Och självklart tar vi där en god fika.

Teatergruppen

Fokus ligger på att ha roligt och allt är okomplicerat. Här kan du uttrycka dig på ditt eget sätt. Vi vänder oss till dig som gillar att dansa, spegla andra personer och ta på sig roliga kläder. Låter det kul? Kom till oss på teatergruppen! Hos oss lyckas du, hos oss kommer du bli en stjärna.

Mediagruppen – Beta Media

Mediagruppen Alfa daglig verksamhet
Vi är bland annat ansvariga för denna sidan, men detta är andra saker vi gör:

  • fixar olika matsedlar och lönelistor
  • har en egen tidning
  • jobbar med Widgit (tydliggörande pedagogik)
  • hjälper till med sociala medier
  • fixar etiketter
  • tävlar med E-sports
  • fotograferar
  • studiebesök

Coop (inställd för tillfälle)

På tisdagar hjälper Coop-gruppen till att packa varor. Coop litar på oss eftersom det är ett viktigt jobb. Fika är självklart inkluderad.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.