Dans

Att dansa är att uttrycka känslor och historier med sin kropp, och att bli ett med musiken. Men att dansa är också att träna och att träffa nya vänner. På Kulturskolan finns flera olika klasser för dig som vill dansa.

Ämnesinfo

  • Undervisningen sker på Aktivitetshuset i Hörby på söndagar.
  • Hos oss kan du dansa från 3 års ålder till gymnasiet.
  • Det är viktigt att tänka på att ha kläder som går bra att röra sig i, håret uppsatt och gärna gymnastikskor eller barfota.
  • Kostnad 680 kr/termin
  • Vid frågor mejla ulrika.borjesson@horby.se

Lärare

Jag som undervisar i ämnet scenisk dans heter Victoria Tcha.

Barndans

På den här kursen får barnen lära sig att dansa på ett roligt och lekfullt sätt. Vi övar kroppskontroll, musikalitet och samarbetsförmåga, och glädje och fantasi är det viktigaste. För barn från 3 år.

Scenisk dans

I scenisk dans får du prova att dansa flera olika stilar. Vi arbetar med grundteknikerna i jazz, balett och hiphop så att du får en bred kunskap om vad som kännetecknar de olika stilarna. Grupperna delas in efter ålder och erfarenhet.

Undervisning

På Kulturskolans dans lär du dig att arbeta med kroppen till olika rytmer och musikstilar. Du utvecklar din musikalitet och kroppsmedvetenhet, och lär känna din kropp. Hos oss lär du dig vikten av alla dansens delar som uppvärmning, teknikträning, balans, olika stegkombinationer och mycket annat. Du får också lära dig koreografier, och i slutet av terminen visar vi upp vad vi har lärt oss. Det ger dig nya erfarenheter samtidigt som du får scenvara och ett bättre självförtroende.

Fick du hjälp av informationen på sidan?