Hörbykören (För vuxna)

Hörbykören är en kör för dig som är vuxen och tycker om att sjunga. Om du är nybörjare lär du dig att sjunga i kör hos oss.

Vårt mål är att alla som är med ska känna sig glada och trygga, och att så många som möjligt ska få uppleva den fantastiska gemenskapen det innebär att sjunga i kör.

Vi sjunger både gamla och nya sånger, och låtar av alla möjliga slag som jazz, pop, rock, visa, klassiskt och mycket annat.

Hörbykören startade i mitten av 90-talet som en personalkör i Hörby kommun. Kören startades av Elisabeth Wilson, som kände till sambandet mellan körsång och hälsa, och själv är en hängiven körsångerska.

Ibland uppträder vi på konserter och det händer att vi gör samarbeten med andra körer, men det är alltid frivilligt att vara med.

Lärare

Mia Kinell, musikpedagog. Jag är utbildad tvärflöjtspedagog och har arbetat på KulturSkolan i Hörby sedan 1987. Förutom att leda Hörbykören undervisar jag i ¸Svenska med sång och drama” på Hörby Lärcenter och spelar musikteater i ”Kulturresursen Förskola”. Jag frilansar också som kantor och flöjtist.

Allmän information

  • Hörbykören övar tisdagar kl 18.45-20.05 på KulturSkolan, Bolleruphuset. Om du vill börja kan du mejla direkt till maria.kinell@horby.se​
  • Det kostar 415 kr/termin att delta i kören.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.