Doremia-kören

Doremia-kören (tidigare Hörbykören) är en kör för dig som är vuxen och tycker om att sjunga. Om du är nybörjare lär du dig att sjunga i kör hos oss.

Vårt mål är att alla som är med ska känna sig glada och trygga, och att så många som möjligt ska få uppleva den fantastiska gemenskapen det innebär att sjunga i kör. Vi sjunger både gamla och nya sånger, och låtar av alla möjliga slag som jazz, pop, rock, visa, klassiskt och mycket annat. Doremia-kören startade i mitten av 90-talet som en personalkör i Hörby kommun. Kören startades av Elisabeth Wilson, som kände till sambandet mellan körsång och hälsa, och själv är en hängiven körsångerska. Ibland uppträder kören på konserter och ibland görs samarbeten med andra körer, men det är alltid frivilligt att vara med.

Lärare

Mia Kinell, musikpedagog. Jag är utbildad tvärflöjtspedagog och har arbetat på Kulturskolan i Hörby sedan 1987. Förutom att leda Doremia-kören, spelar jag musikteater i ”Kulturresursen Förskola”. Jag frilansar också som kantor och flöjtist.

Allmän information

  • Doremia-kören övar tisdagar kl 18.45-20.05 i aulan på Georgshillskolan.
  • Om du vill börja kan du mejla direkt till maria.kinell@horby.se​
  • Det kostar 540kr/termin att delta i kören.

Fick du hjälp av informationen på sidan?