Björnligan

Björnligan är en liten förskola som ligger i Killhult på Linderödsåsen.

Förskolan har funnits sedan 1991. På förskolan finns tillagningskök och matsal. Vi har runt 40 barn på förskolan, och bland personalen finns både förskollärare och barnskötare. Vi på Björnligan arbetar hälsofrämjande och miljömedvetet. Som ett led i detta finns vårt arbete inom Grön Flagg. Vi har arbetat med Grön Flagg sedan 2008, då vi fick vår första rapport godkänd och blev miljöcertifierade. På förskolan serveras klimatsmart kost, och maten lagas i vårt tillagningskök. Varje dag är det frukost, lunch, ett mellanmål och två fruktstunder. I anslutning till Björnligans förskola ligger Killhults skola. På skolan går elever i årskurserna F–6.​

Vårt uterum

Vi har byggt två vindskydd i skogen tillsammans med föräldrarna, och här är vi ofta och gärna när det är utedag. Här följer vi årstidernas skiftningar, och lär oss både matte, teknik, skapande, sagor, sång, teknik och naturorientering omgivna av naturen. Vi kallar platsen med vindskydden för Björnligans uterum, och ibland lagar vi vår lunch här.

Tre avdelningar

På Björnligans förskola finns tre avdelningar: Björnidet, Björnberget och Björngrottan.

  • Björnidet går barn mellan 1 och 2 år. Vi skapar en trygg och lugn miljö för de yngsta barnen, och det är viktigt för oss att ta vara på barnens olika förutsättningar, behov och intressen.
  • Björnberget går barn mellan 3 och fyra år. Det är mycket viktigt för oss vad barnen är intresserade av och vill göra under dagen, men vi vill också skapa struktur och vanor så att barnen känner sig trygga.
  • Björngrottan går barn som är 4 och 5 år. Här har barnen möjlighet att själva vara med och bestämma vad vi ska göra under veckan. Barnens intressen är viktiga för oss, och vi hjälper dem att utvecklas vidare genom att uppmuntra dem att utforska sin miljö.

Björnligans plan mot kränkande behandling, 2022

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?