Förskola

Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som är med. I förskolan får barnen möjlighet att utveckla språk, räkneförmåga, motorik och social förmåga. Men det blir också mycket lek, musik och skapande.

I Hörby finns tretton stycken förskolor. Om du är förälder och arbetar eller studerar kan ditt barn gå i förskolan. Om ni är två vårdnadshavande och båda är arbetssökande har ert barn rätt att gå i förskolan femton timmar i veckan. Läs mer här om vad som krävs för att få en plats i förskolan: Regler för förskola och fritidshem

Du måste ansöka för att ditt barn ska få en plats på förskolan. Det gör du genom vår e-tjänst Hörby24.

Allmän förskola

Alla barn som inte redan går i förskolan erbjuds plats i förskolan femton timmar i veckan höstterminen när de fyller tre år. Det kallas för allmän förskola och kostar ingenting. Förskolan har samma läsårstider som grundskolan, och finns både på kommunala skolor och fristående skolor. Om ditt barn redan går i förskolan reduceras avgiften.

Öppna förskolan

Öppna förskolan är en mötesplats för dig som är hemma med ditt barn. Här kan du och ditt barn vara med i pedagogisk verksamhet, och träffa andra barn och föräldrar. Här kan du också bolla tankar och få stöd i din föräldraroll.

Öppna förskolan leds av en förskollärare. Du behöver inte anmäla dig, utan kan komma när du vill under öppettiderna. Det är kostnadsfritt att besöka Öppna förskolan.

Läs mer om Öppna förskolan i Hörby här.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Om du vill ha personligt svar, så behöver du också ange din epostadress. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.