Torghandel

På Gamla och Nya torg finns plats för torghandel och försäljningsstånd.

Torghandel är den handel som sker på allmän plats, på av kommunen anvisade platser (Gamla torg och Nya torg). Försäljningen sker vid ett bord eller bänk kallad torgstånd, eller direkt från en bil eller vagn.

I torghandel ingår inte marknadsföring, försäljning av tjänster samt upplåtelse av plats för föreningar/organisationer för humanitära, ideella och politiska ändamål och dylikt. I dessa fall krävs ett polistillstånd för upplåtelse av offentlig plats.

Det finns möjlighet att boka torghandelsplats på torsdagar mellan klockan 8 till 18 samt sista lördagen i månaden mellan klockan 8 till 18.

Om du har en fast plats som torghandlare har du tillgång till platsen på torsdagar mellan klockan 8 till 18. Det innebär att andra försäljare inte får ställa sig på din plats förrän klockan är över 8.

Undantag för torghandel gäller vid evenemang, till exempel Hörby marknad. Då går det inte att boka torghandelsplatser.

Bokning av torghandelsplats

Bokning av torghandelsplats sker genom tjänsten BokaMarknad.

Gör såhär om du inte har ett användarkonto på BokaMarknad:

  1. Om du inte har ett användarkonto Skapa ett konto som utställare på BokaMarknad.se Om du behöver hjälp, tryck på knappen ”Visa Hjälp”
  2. Fyll i formuläret med dina företagsuppgifter uppifrån och ner. (Det finns instruktioner/tips till höger om varje fält)
    Om du har missat att fylla i ett obligatoriskt fält eller fyllt i felaktigt går det inte att spara. De fälten som är felaktiga kommer då få en röd ram. Kontrollera uppifrån och ner om något fält är färgat och korrigera fältet. Glöm ej spara genom att klicka på knappen ”Spara” längst ner i formuläret.
  3. Sedan söker du fram Hörby torghandel och platserna du vill boka, klicka på knappen boka och följ formuläret.

Gör såhär om du redan har ett användarkonto på BokaMarknad sedan tidigare:

Gå till www.bokamarknad.se

  1. Klicka på knappen ”logga in” längst upp till höger på sidan och skriv in det användarnamn (din mailadress) och lösenord du valde när du skapade ditt användarkonto
  2. Klicka på ”Boka Marknad”
  3. Sök på Hörby torghandel i sökfältet och klicka på den gröna knappen ”sök”
  4. Klicka på ”Boka” och följ instruktionerna.

Behöver du support inne på BokaMarknad
Klicka på den gröna symbolen som finns längs ned till höger på alla sidor i guiden och be om support.

Fick du hjälp av informationen på sidan?