Bleckblås

Till bleckblåsinstrumenten hör instrumenten trumpet, trombon, valthorn och tuba. De har gemensamt att de är gjorda av mässing, och därför kallas de också för brassinstrument.

Undervisning

Om du spelar bleckblåsinstrument kommer du också att kunna vara med i en eller flera ensembler. Vi har olika orkestrar med medlemmar som har spelat både kort och längre tid. Du kan också gå med i ensembler tillsammans med elever som spelar andra sorters instrument.

Lärare

Jag som undervisar i bleckinstrument heter Niklas Fransson. Mina huvudinstrument är trombon och trumpet, men jag spelar även valthorn och tuba. Jag har arbetat som musiker och lärare i olika sammanhang i runt 25 år och sedan 2015 arbetar jag på Hörby KulturSkola. Jag arbetar också som lärare i musik på grundskolan i Hörby och på Lars-Erik Larssongymnasiet i Lund, där jag undervisar i musikteori.

Jag har även skrivit filmmusik till en rad barnfilmer, bland annat ”Mamma Mu och Kråkan”, ”Pettson och Findus” och julkalendrarna ”Lasse-Majas detektivbyrå” och ”Hotell Gyllene Knorren”. När jag undervisar tycker jag det är viktigt att eleven får en musikalisk upplevelse redan som nybörjare. Eftersom jag också är pianist försöker jag spela mycket tillsammans med mina elever.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.