Blockflöjt

Blockflöjt är ett blåsinstrument som finns i olika storlekar och former. De flesta brukar börja lära sig på sopranflöjten. Sedan finns altblockflöjt, tenorblockflöjt och basblockflöjt – samma stämmor som i en kör.

Just nu är vi inne i en storhetstid för blockflöjten. Från att ha setts som ett nybörjarinstrument under 1900-talet har blockflöjten nu blivit ett instrument som många vill lära sig. Men visste du att blockflöjten var stor även under renässansen på 1400-talet och under 1600-talets barocktid?

Undervisning

Om du vill börja spela blockflöjt får du följa med på en resa in i musikens värld. Du lär dig tolka noter och spela tillsammans med andra, både i blockflöjtsensembler och med elever som spelar andra instrument på KulturSkolan. Du får också lära dig att spela på gehör, när man lär sig musik via örat i stället för med noter.

Lärare

Jag som undervisar i Blockflöjt heter Ida Höög.

Ämnesinformation

  • Undervisningen i blockflöjt sker på måndagar och torsdagar i Kulturskolans lokaler eller ute på skolor runt om i kommunen
  • Kostnad 730 kr/termin
  • Vid frågor mejla ida.hoog@horby.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.