Gitarr

Gitarr är ett stränginstrument som spelas med fingrarna eller ett plektrum. Det finns tre olika sorters gitarrer att välja mellan.

Du kan välja att spela akustisk gitarr med nylonsträngar, akustiskt gitarr med stålsträngar och elgitarr. Den akustiska gitarren med nylonsträngar, också kallad klassisk gitarr, hör du till exempel i klassisk musik eller flamenco. Den akustiska gitarren med stålsträngar kallas också för westerngitarr. Den hörs ofta i popmusik. Elgitarren har stålsträngar och måste kopplas ihop med en förstärkare som har högtalare. Den är vanlig i rockmusik.

Undervisning

Oavsett vilken sorts gitarr du vill spela får du lära dig att spela melodier, ackord för ackompanjemang och typiska gitarriff. När du har kommit lite längre kan vi anpassa undervisningen till den musikstil du vill fördjupa dig i.

Lärare

Jag som undervisar i gitarr och elgitarr heter Tomas Cederholm och har studerat på musikhögskolan i Malmö med inriktning rock. Jag har spelat gitarr sedan jag var 15 år och tycker fortfarande att det är lika roligt! När jag inte undervisar på KulturSkolan arbetar jag som låtskrivare i min egen studio i Malmö.

Ämnesinformation

  • Du kan börja spela gitarr från årskurs 3.
  • Kostnad 730 kr/termin.
  • Som nybörjare startar du i grupp.
  • För mer information, mejla tomas.cederholm@horby.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.