Slagverk (trummor)

Slagverk är ett samlingsnamn för flera olika instrument. Gemensamt för dem alla är att man slår på dem, antingen med händer, klubbor eller pinnar. Slagverk och trummor har funnits i alla kulturer, så länge det har funnits människor.

Undervisning

Du som väljer att gå på slagverk på KulturSkolan får lära dig att spela på många instrument. Tyngdpunkten ligger på trumset, men du får också spela marimba, congas, djembe, darbuka, timbales, virveltrummor och pukor.

Den största delen av undervisningen handlar om trumset, som är det vanligaste slagverksinstrumentet inom populärmusiken. Trumset används i många olika musikstilar och är en samling slaginstrument som står nära varandra så att en person kan spela på dem samtidigt.

Du får lära dig handteknik, att läsa noter, koordination och att kompa på trumsetet. Att kompa är det som trummisen gör under största delen av en låt.

Spela i band

Du kan välja att vara med i olika band eller orkestrar. Då spelar du med andra elever som kanske spelar gitarr, bas, piano eller blåsinstrument. Att spela i band eller orkester ingår i kursavgiften.

Lärare

Jag som undervisar i ämnet slagverk heter Martin Erstrand.

Ämnesinformation

  • Undervisningen sker tisdagar och onsdagar i KulturSkolans lokaler i Hörby.
  • Som nybörjare startar du oftast i grupp där vi går igenom grunderna i samspel, noter och trumset.
  • Kostnad 730 kr/termin.
  • Vid frågor mejla martin.erstrand@horby.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.