Slagverk (trummor)

Slagverk är ett samlingsnamn för flera olika instrument. Gemensamt för dem alla är att man slår på dem, antingen med händer, klubbor eller pinnar. Slagverk och trummor har funnits i alla kulturer, så länge det har funnits människor.

Undervisning

Du som väljer att gå på slagverk på KulturSkolan får lära dig att spela på många instrument. Tyngdpunkten ligger på trumset, men du får också spela marimba, congas, djembe, darbuka, timbales, virveltrummor och pukor.

Den största delen av undervisningen handlar om trumset, som är det vanligaste slagverksinstrumentet inom populärmusiken. Trumset används i många olika musikstilar och är en samling slaginstrument som står nära varandra så att en person kan spela på dem samtidigt.

Du får lära dig handteknik, att läsa noter, koordination och att kompa på trumsetet. Att kompa är det som trummisen gör under största delen av en låt.

Spela i band

Du kan välja att vara med i olika band eller orkestrar. Då spelar du med andra elever som kanske spelar gitarr, bas, piano eller blåsinstrument. Att spela i band eller orkester ingår i kursavgiften.

Lärare

Jag som undervisar i ämnet slagverk heter Johannes Renklint.

Ämnesinformation

  • Undervisningen sker måndagar och tisdagar i KulturSkolans lokaler i Hörby.
  • Som nybörjare startar du oftast i grupp där vi går igenom grunderna i samspel, noter och trumset.
  • Kostnad 950 kr/termin.
  • Vid frågor mejla johannes.renklint@horby.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?