Piano

Pianot är ett instrument som har funnits sedan 1700-talet. Även om det inte syns vid första anblicken har pianot strängar som anslås med filtklädda små klubbor när du trycker på tangenterna. Numera finns digitala pianon som är helt elektriska och har full klaviatur.

Det digitala pianot låter likt ett vanligt piano, och har liknande spelkänsla i tangenterna. Till stora konsertsalar finns också en större variant av piano med liggande strängar för större och starkare ljud. Det instrumentet heter flygel och spelas på samma sätt som ett piano – så kan du spela piano kan du också spela flygel!

Undervisning

På lektionerna får du lära dig handteknik, att läsa noter, och att koordinera händer och fötter. Du lär dig musikens språk, att spela melodier på gehör och efter noter, och du får träna rytm och puls. Du får också möjlighet att uppträda på konserter inför publik och får bekanta dig med olika musikstilar.

Lärare

Vi är två lärare som undervisar i piano, Marike Cavetoft och Anneli Wallenberg. Vi älskar att lära barn att spela piano och vill, med vår erfarenhet, ge barnen glädje, inspiration och en djupare förståelse för musik.

Marike Cavetoft

Anneli Wallenberg

Jag är utbildad pianolärare vid musikhögskolan i Malmö, och musiklärare med piano som huvudämne. Jag började spela vid 6 års ålder och utbildade mig därefter som pianolärare för att arbeta med barn. Förutom att undervisa tycker jag om att ackompanjera och uppträda själv.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.