Dragspel

Dragspelet uppfanns på 1800-talet och har likheter med munspelet, men i stället för att blåsa använder du en bälg. Dragspelet har en bassida och en diskantsida, som finns med både knappar och pianoklaviatur.

Det ultimata instrumentet, du har hela orkestern på magen. Dragspelet uppfanns under 1800-talet och blev ett av de mest populära instrumenten under 1900-talet. Passar till alla genrer.

Undervisning

Om du väljer att börja spela dragspel kommer du få följa med på en resa in i musikens värld. Du lär dig att läsa noter, spela tillsammans med andra och att kompa både andra och dig själv. Du får också lära dig att spela på gehör, när du lär dig musik med örat i stället för med noter.

När du spelar dragspel får du mycket musiklära på köpet på grund av dragspelets uppbyggnad.

Lärare

Jag som undervisar i dragspel heter Mattias Lundgren. Jag har spelat dragspel i många år. Jag spelar gärna folk-och världsmusik.

Ämnesinformation

  • Kostnad 950 kr/termin.
  • Lektionerna är 20 minuter en gång i veckan.
  • För mer info, mejla mattias.lundgren@horby.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Om du vill ha personligt svar, så behöver du också ange din epostadress. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.